Header 2500x1158 15

vol-automatische parkeersystemen

De toename van het aantal inwoners en auto’s in grotere steden zorgt ervoor dat er steeds minder parkeergelegenheid is. Voor projectontwikkelaars is het een uitdaging om voldoende parkeerplaatsen te creëren. Vol-automatische parkeersystemen van Car Parkers Nederland bieden hiervoor de oplossing. Car Parkers Nederland levert de onderstaande systemen.

Een vol-automatisch parkeersysteem zorgt, door middel van een computergestuurd systeem, dat auto’s op een zo efficiënt mogelijke manier automatisch geparkeerd worden.

Wat is een vol-automatisch parkeersysteem?

Een vol-automatisch parkeersysteem zorgt, door middel van een computergestuurd systeem, dat auto’s op een zo efficiënt mogelijke manier automatisch geparkeerd worden.

De werking van een vol-automatisch parkeersysteem

De bestuurder van de auto parkeert zijn auto in een toegangscabine, een display geeft vervolgens de juiste parkeerinstructies weer. Is de auto juist geplaatst? Dan verlaat de bestuurder de auto en meldt zich bij de computer buiten de toegangscabine. Het systeem sluit de cabine af en door middel van een computergestuurde robot wordt de auto geparkeerd in een afgesloten automagazijn.

Het ophalen van de auto gaat net zo gemakkelijk. De bestuurder meldt zich bij de toegangscabine. De computergestuurde robot haalt de juiste auto op en zorgt ervoor dat deze in de juiste rijrichting klaar staat. Hierdoor kan de bestuurder de toegangscabine weer makkelijk verlaten.

Is uw interesse gewekt, zijn er nog vragen?

Wij helpen u graag verder, bel of mail.

Voordelen van een volautomatisch parkeersysteem

Een vol-automatisch parkeersysteem levert de volgende voordelen op:

  • Ruimtebesparing: Het parkeersysteem zorgt voor een forse ruimtebesparing. Doordat er geen wegen naar parkeervakken hoeven te leiden kan alle beschikbare ruimte gebruikt worden voor parkeergelegenheden.
  • Gebruiksgemak: De bestuurder hoeft zelf niet in smalle vakken te parkeren, dit doet het parkeersysteem al. Daarnaast geven de displays duidelijke instructies, die makkelijk op te volgen zijn.
  • Tijdsbesparing: Een parkeerplaats zoeken kan soms een tijdrovende klus zijn. Het automatisch parkeren van de auto’s bespaart bezoekers, klanten en medewerkers tijd.
  • Geen beschadigingen of diefstal: Een vol-automatisch parkeersysteem is niet toegankelijk voor mensen, waardoor vandalisme of diefstal niet mogelijk is. Met een automatisch parkeersysteem voorkom je dus parkeerschade.
  • Beter voor het milieu: Met een vol-automatisch parkeersysteem hoeven bestuurders niet meer te zoeken naar een parkeerplaats, waardoor er wat minder kilometers worden gereden. Dit vermindert de uitstoot van CO2, wat beter is voor het milieu.

Soorten volautomatische parkeersystemen

Zoals hierboven beschreven hebben vol-automatische parkeersystemen verschillende voordelen. Car Parkers Nederland levert drie verschillende soorten vol-automatische parkeersystemen. Deze systemen hebben ieder diverse varianten.

Standard type - 2000 kg

Parksafe parkeersysteem

Het parksafe systeem lijkt op een groot magazijnrek voor auto’s. De auto’s worden boven en naast elkaar geplaatst. De toegangscabine en lift bevinden zich in het midden van het systeem en parkeert de auto’s links en rechts van de lift. Lees meer informatie over het Parksafe vol-automatisch parkeersysteem.

Compact type - 2000 kg

Level parker

De toegangssluis van de Level Parker bevindt zich bovengronds, echter bevindt het automagazijn zich ondergronds. De geparkeerde auto’s worden in horizontale parkeerplaatsen naast elkaar geplaatst. Het systeem beslaat uit maximaal twee verdiepingen. Door middel van een doorschuifsysteem worden de auto’s naast en boven elkaar geparkeerd. Bekijk alle mogelijkheden van het Level Parker vol-automatisch parkeersysteem.

Multiparker 750 volautomatisch parkeersysteem

Multiparker vol-automatisch parkeersysteem

Het meest geavanceerde vol-automatisch parkeersysteem is de Multiparker. Het systeem is bedoeld voor het parkeren van zo veel mogelijk auto’s op een beperkt oppervlak. De auto’s worden zowel boven als naast elkaar geparkeerd. Daarnaast kan het systeem zowel bovengronds als ondergronds geplaatst worden. Bekijk de mogelijkheden van het Multiparker vol-automatisch parkeersysteem.

Onze leverancier Wöhr Auto-Parksysteme

Car Parkers Nederland is al ruim 25 jaar exclusief vertegenwoordiger van Wöhr Auto-Parksysteme. De Duitse producent van automatische parkeersystemen plaatste in 1962 al haar eerste parkeersysteem. Toen was kwaliteit al de nummer één pijler. Door onze jarenlange samenwerking zijn wij ervan overtuigd dat wij onze klanten kwalitatieve en betrouwbare systemen kunnen leveren. Op de projectenpagina van Wöhr kunt u zien welke projecten al gerealiseerd zijn.

Service voor vol-automatische parkeersystemen

Ook na het leveren van onze vol-automatische parkeersystemen houdt onze service niet op. Car Parkers Nederland onderhoudt de geleverde systemen en reageert adequaat op storingsmeldingen. Wat kun je allemaal van onze service verwachten?

  • Periodiek onderhoud
  • Verhelpen van storingen
  • Telefonische hulpdienst
  • 24/7 storingsdienst
  • Onderhoudswerkzaamheden buiten kantoortijden

Heb je nog speciale wensen? Dan kan er ook altijd een servicecontract op maat afgesloten worden.

Interesse in een vol-automatisch parkeersysteem?

Heb je interesse in een vol-automatisch parkeersysteem? Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan telefonisch contact op met 040-2040358 of vul ons contactformulier in.

Is uw interesse gewekt, zijn er nog vragen?

Wij helpen u graag verder, bel of mail.