parkeersystemen

Het realiseren van parkeerplaatsen is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van vastgoed. Een veel voorkomend probleem waar projectontwikkelaars tegenaan lopen is dat ze ruimte te kort komen om voldoende parkeergelegenheid te creëren. Om dit probleem op te lossen zijn innovatieve mechanische parkeersystemen ontwikkeld die zorgen voor een grotere parkeerdichtheid.

Car Parkers Nederland is vertegenwoordiger van de Duitse leverancier Wöhr. Wöhr is dé Europese marktleider die al sinds 1959 parkeersystemen ontwerpt en produceert. Zowel Car Parkers als Wöhr hebben kwaliteit zeer hoog in het vaandel staan en streven naar de beste parkeersystemen.

Soorten parkeersystemen

Er zijn diverse soorten parkeersystemen die een oplossing bieden voor parkeerproblemen. Het assortiment van Car Parkers telt momenteel meer dan 30 verschillende parkeersysteem uitvoeringen, die allemaal leverbaar zijn in meerdere varianten. Op deze manier kunnen wij een parkeeroplossing bieden voor iedere situatie.

Over het algemeen zijn de mechanische parkeersystemen onder te verdelen in twee categorieën, namelijk semi-automatische parkeersystemen en volautomatische parkeersystemen.

Semi-automatisch parkeersysteem

Bij een semi-automatische parkeersysteem parkeren gebruikers zélf in en uit op het parkeersysteem. Voorbeelden van semi-automatische parkeersystemen zijn een parkeerlift, een parkeersysteem platform en een combilift.

Volautomatisch parkeersysteem

Een volautomatisch parkeersysteem daarentegen is, zoals de benaming al aangeeft, volledig geautomatiseerd. De gebruiker van het systeem parkeert de auto in een entreeruimte. Vervolgens wordt dit platform met de auto geheel automatisch weggezet in het parkeersysteem.

Hoe werken parkeersystemen?

Benieuwd hoe zo’n parkeersysteem precies werkt? In onderstaande video is te zien hoe een auto wordt geparkeerd in een volautomatisch parkeersysteem.

Voordelen van een parkeersysteem

Een parkeersysteem is dé oplossing voor alle parkeerproblemen van nu en die van de toekomst. Naast parkeerruimte besparen hebben onze innovatieve parkeersystemen nog een aantal voordelen:

  • Automatisch parkeren biedt een hoog gebruiksgemak
  • Parkeersystemen kunnen geïnstalleerd worden in bestaande gebouwen
  • De besparing van ruimte zorgt voor een fraaier straatbeeld
  • Tijd wordt bespaard. Het zoeken naar een vrije parkeerplek is verleden tijd
  • Auto’s lopen geen parkeerschade op
  • Inbraken in auto’s zijn onmogelijk
  • Een volautomatisch parkeersysteem is duurzaam: minder CO2 uitstoot

De verschillende toepassingen

Zoals in de voordelen is genoemd, zijn parkeersystemen integreerbaar in zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Dit maakt dat een parkeersysteem op talloze situaties toegepast kan worden.

Zo zijn parkeersystemen uiteraard van toegevoegde waarde voor parkeergarages, maar ook voor woningbouw projecten in een omgeving met grote bevolkingsdichtheid biedt een parkeersysteem de ideale uitkomst.

Verder zijn veel grote bedrijven gebaat bij een van onze parkeersystemen, om niet alleen medewerkers maar ook bezoekers en relaties te voorzien van een parkeerplaats.

Neem contact op voor meer informatie

Loop je met jouw vastgoedproject tegen parkeerproblemen aan? Onze parkeersystemen kunnen ook jouw project voorzien van voldoende parkeergelegenheid. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van een parkeersystemen? Neem contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder.