parkeersystemen

Het realiseren van parkeerplaatsen is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van vastgoed. Een veel voorkomend probleem waar projectontwikkelaars tegenaan lopen is dat ze ruimte te kort komen om voldoende parkeergelegenheid te creëren. Om dit probleem op te lossen zijn innovatieve mechanische parkeersystemen ontwikkeld die zorgen voor een grotere parkeerdichtheid.

Car Parkers Nederland is vertegenwoordiger van de Duitse leverancier Wöhr. Wöhr is dé Europese marktleider die al sinds 1959 parkeersystemen ontwerpt en produceert. Zowel Car Parkers als Wöhr hebben kwaliteit zeer hoog in het vaandel staan en streven naar de beste parkeersystemen.

Soorten parkeersystemen

Er zijn diverse soorten parkeersystemen die een oplossing bieden voor parkeerproblemen. Het assortiment van Car Parkers telt momenteel meer dan 30 verschillende parkeersysteem uitvoeringen, die allemaal leverbaar zijn in meerdere varianten. Op deze manier kunnen wij een parkeeroplossing bieden voor iedere situatie.

Over het algemeen zijn de mechanische parkeersystemen onder te verdelen in twee categorieën, namelijk semi-automatische parkeersystemen en volautomatische parkeersystemen.

Semi-automatisch parkeersysteem

Bij een semi-automatische parkeersysteem parkeren gebruikers zélf in en uit op het parkeersysteem. Voorbeelden van semi-automatische parkeersystemen zijn een parkeerlift, een parkeersysteem platform en een combilift.

Volautomatisch parkeersysteem

Een volautomatisch parkeersysteem daarentegen is, zoals de benaming al aangeeft, volledig geautomatiseerd. De gebruiker van het systeem parkeert de auto in een entreeruimte. Vervolgens wordt dit platform met de auto geheel automatisch weggezet in het parkeersysteem.

Hoe werken parkeersystemen?

Benieuwd hoe zo’n parkeersysteem precies werkt? In onderstaande video's is te zien hoe auto's worden geparkeerd in een volautomatisch en in een semi-automatisch parkeersysteem.Voordelen van semi-automatische parkeersystemen

Meer parkeercapaciteit:

  • of meer auto’s op hetzelfde oppervlak
  • of minder ruimte nodig voor een zelfde aantal parkeerplaatsen
  • bedrijfszeker
  • kostenefficiënt

De verschillende toepassingen

Semi-automatisch parkeersystemen zijn integreerbaar in zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Deze parkeersystemen zijn van toegevoegde waarde voor parkeergarages, maar ook voor woningbouw projecten in een omgeving met grote bevolkingsdichtheid, biedt een parkeersysteem de ideale uitkomst.

Verder zijn veel grote bedrijven gebaat bij een van onze parkeersystemen, om niet alleen medewerkers maar ook bezoekers en relaties te voorzien van een parkeerplaats.

Neem contact op voor meer informatie

Loop je met jouw vastgoedproject tegen parkeerproblemen aan? Onze parkeersystemen kunnen ook jouw project voorzien van voldoende parkeergelegenheid. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van een parkeersystemen? Neem contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder.