carparkers-nieuws-112015

parkeerprobleem oplossen?

Een belangrijk onderdeel in het ontwikkelen van vastgoed is het creëren van voldoende parkeerplaatsen. De vraag ‘Hoe voldoe ik aan de geëiste parkeernorm?’ stelt bouwend Nederland regelmatig voor parkeerproblemen. Vaak komt men ruimte te kort om aan de parkeernorm te voldoen en dat kan soms frustrerend zijn.

Projectontwikkelaars en architecten moeten dan vaak puzzelen om tot een geschikte oplossing te komen. De meest logische oplossing is dan vaak om te minderen in de ruimte van het te bouwen pand. Maar er zijn ook parkeeroplossingen waarbij er geen ruimte van het gebouw ingeleverd hoeft te worden.

Oorzaken van parkeerproblemen

Begin 2019 was volgens het CBS ongeveer 8 op de 10 volwassenen in het bezit van een rijbewijs, wat neerkomt op zo’n 11,2 Nederlanders. Verder is het zo dat er tegenwoordig meer auto’s zijn dan huishoudens. Het is voortaan redelijk normaal om per huishouden meer dan één auto te hebben.

Al deze auto’s moeten vanzelfsprekend ergens geparkeerd worden. Slechts één parkeerplaats per auto rekenen is niet voldoende. Auto’s rijden van bestemming naar bestemming en de parkeerplaats is de schakel tussen de rit en de eindbestemming. Er dient dus veel parkeergelegenheid gecreëerd te worden om hierin te voorzien.

Het mag wel duidelijk zijn dat er veel behoefte is naar parkeerplek. Daarentegen leggen gemeentes een steeds strenger beleid op voor het straatbeeld en de rol die parkeerplekken hierin mogen spelen.

Parkeerprobleem oplossen met een parkeersysteem

Om toch voldoende parkeergelegenheid te creëren en evengoed een fraai straatbeeld te behouden is een parkeersysteem de ideale uitkomst.

Met een mechanisch parkeersystemen hoeft er niet bezuinigd te worden op de ruimte die bestemd is voor de bouw van het vastgoed en is er toch genoeg plek om auto’s te parkeren.

De soorten parkeersystemen die parkeerproblemen oplossen

Car Parkers Nederland levert verschillende soorten parkeersystemen. Van volledig geautomatiseerde volautomatische parkeersystemen tot semi-automatische parkeersystemen en parkeerliften. Hieronder een aantal populaire parkeersystemen op een rij. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met parkeersystemen kan het groeiende parkeerprobleem worden aangepakt. Voor praktisch ieder parkeerprobleem hebben wij een geschikte oplossing.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij kijken graag met u mee. Wij zijn bereikbaar op [email protected] of bel naar 040 20 403 58.