Carparkers Parkeersystemen Automatisch1

parkeerlift

Heeft u als projectontwikkelaar ruimte te kort om voldoende parkeergelegenheid te creëren? Past een grote parkeergarage niet in het gewenste ontwerp of wilt u graag optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte? Een parkeerlift is een praktische parkeeroplossing voor uw parkeerproblemen. Met een parkeerlift kunnen namelijk meerdere auto’s boven elkaar geparkeerd worden.

Toenemend aantal auto’s

Het aantal auto’s is de afgelopen jaren gestegen. Op 1 januari 2019 waren er in Nederland ruim 8,5 miljoen personenauto’s, dat is maar liefst 1,9 procent meer dan een jaar eerder.


Het toenemend aantal auto’s heeft als gevolg dat er meer parkeergelegenheid nodig is. Hier is alleen vaak geen ruimte voor. Een parkeerlift biedt de oplossing voor het gebrek aan parkeerruimte.

Hoe werkt een parkeerlift?

Een parkeerlift maakt het mogelijk om twee auto’s op één parkeerplek te parkeren. Hierdoor wordt de parkeercapaciteit verdubbeld. De auto’s worden als het ware boven elkaar gestapeld.

De eerste gebruiker rijdt de auto op het bovenste platform. De tweede gebruiker laat de parkeerlift stijgen en parkeert zijn auto daaronder. De gebruikers parkeren de auto dus zelf in en uit de parkeerlift. Hiervoor is geen extra personeel nodig.

Voorbeeld van een parkeerlift

Om een beter beeld te krijgen van hoe een parkeerlift werkt, kunt u in onderstaande video de werking van de Parklift 450 bekijken.

Loading

De voordelen van een parkeerlift

Een parkeerlift brengt verschillende voordelen met zich mee. Wij hebben de voordelen op een rijtje gezet.

Een parkeerlift...

  • ...kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.
  • ...zorgt ervoor dat auto buiten het zicht van dieven staat.
  • ...heeft een hoog rendement.
  • ...is zowel kosten- als ruimtebesparend.
  • ...is zeer gebruikersvriendelijk.
  • ...is buitengewoon veilig.


Afhankelijke en onafhankelijke parkeerliften

Car Parkers biedt zowel afhankelijke als onafhankelijke parkeerliften aan. Het verschil tussen deze twee parkeerliften is de (on)afhankelijkheid van de gebruikers.

Afhankelijke parkeerlift

Bij een afhankelijke parkeerlift is de bestuurder die wil parkeren op het bovenste platform afhankelijk van de gebruiker van het onderste platform van de lift. De gebruiker van het bovenste platform kan namelijk pas de parkeerlift verlaten wanneer het voertuig op de beneden verdieping uit de lift is. Bij een afhankelijke parkeerlift dient de onderste auto dus altijd eerst de lift te verlaten. Vervolgens kan de lift zakken en kan de bovenste auto eruit rijden.

Onafhankelijke parkeerlift

Zoals de naam al aangeeft zijn bij een onafhankelijke parkeerlift beide gebruikers onafhankelijk van elkaar. De gebruikers van de parkeerlift kunnen te allen tijde hun auto in- en uitrijden. Hierbij zakt de onderste auto deels de grond in zodat de bovenste auto uit kan rijden.

Verschillende soorten parkeerliften

Car Parkers biedt verschillende soorten parkeerliften aan. Hieronder lichten wij de meest gebruikte parkeerliften uit. Voor een overzicht van alle parkeersystemen verwijzen wij u door naar onze parkeersystemen.

Neem contact op met Car Parkers Nederland

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij kijken graag met u mee. Wij zijn bereikbaar op [email protected] of bel naar 040 20 403 58.