Carparkers Parksafe

Automatische parkeergarage

Heeft u als projectontwikkelaar te weinig ruimte om een grote parkeergarage te realiseren, maar wilt u wel voldoende parkeergelegenheid creëren? Een automatische parkeersysteem biedt in dit geval uitkomst. Met een volautomatisch parkeersysteem kunnen namelijk tot 50% meer auto’s geparkeerd worden dan in een traditionele parkeergarage.

Wat is een automatische parkeergarage?

In een automatische parkeergarage zit een volautomatisch parkeersysteem verwerkt. In dit systeem parkeert de gebruiker de auto in een entreeruimte en verlaat vervolgens de auto. De gebruiker scant zijn pasje buiten en vervolgens wordt de auto geheel automatisch in de parkeergarage geplaatst. Bij terugkomst wordt de auto weer opgehaald en kan de eigenaar veilig instappen. Er is dus ook geen portier nodig om de garage te bemannen.

Hoe werkt een automatische parkeergarage?

Bekijk onderstaande video voor een beter beeld van de werking van een automatische parkeergarage. In deze video is het volautomatisch parkeersysteem ParkSafe 583 te zien. 

Loading

De voordelen van een automatische parkeergarage

Een automatische parkeergarage heeft verschillende voordelen. Wij hebben de voordelen hieronder op een rijtje gezet. Een automatisch parkeersysteem…

  • biedt beveiliging tegen diefstal en vandalisme
  • maakt efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte
  • bespaart op verlichting en klimaatinstallaties
  • maakt geen gebruik van hellingen en opritten
  • bespaart gebruikers tijd met het zoeken naar een vrije parkeerplaats
  • voorkomt onveilig gevoel in slecht verlichte parkeergarages

Verschillende soorten vol automatische parkeersystemen

Car Parkers levert verschillende soorten volautomatische parkeersystemen. Deze systemen verschillen in het aantal parkeerplaatsen, verdiepingen, rijen, parkeerniveau’s en keersystemen. Voor aanvullende informatie verwijzen wij u door naar onze volautomatische parkeersystemen.

Project vol automatische parkeergarage in Den Haag

Car Parkers Nederland heeft een volautomatische garage in Den Haag gerealiseerd. Dit is de eerste garage in Nederland met het Parksafe 583-systeem.

Bestuurders parkeren hun auto in de parkeergarage op een vierkant platform, vervolgens stapt de bestuurder uit en verlaat de garage. Buiten scant hij zijn pasje en de auto wordt automatisch geparkeerd. Het op slot doen van de auto is niet nodig: inbreken is zo goed als onmogelijk.

De parkeergarage is 18 meter diep, 22 meter hoog en bestaat uit 9 verdiepingen. In totaal biedt het systeem ruimte voor 52 auto’s. 

'Futuristische garage. Porsche wordt via ‘vliegend tapijtje’ geparkeerd.' Dit was de koptekst (6 april 2019) van het artikel over Car Parkers Nederland in het ED. Een mooi artikel over ons unieke project in hartje Den Haag, aan de Kneuterdijk. Dit project is gerealiseerd in opdracht van Maasstede Vastgoed Ontwikkeling. Een volautomatisch parkeersysteem met een oppervlakte van slechts 7,5 meter x 18,00 meter in 9 verdiepingen. 

Meer weten? Neem contact op met Car Parkers Nederland 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij kijken graag met u mee. Wij zijn bereikbaar op [email protected] of bel naar 040 20 403 58

Neem contact op