loading

loading

Carparkers 411 Header

Autolift

Een autolift is een innovatieve oplossing om ruimte te besparen bij het parkeren van een of meerdere auto’s. Car Parkers biedt een breed assortiment van autoliften die uitermate geschikt zijn om ieder parkeerprobleem op te lossen.

Hoe werkt een autolift?

Een autolift is een eenvoudige manier om de parkeercapaciteit te verdubbelen. Met een autolift worden auto’s letterlijk boven elkaar ‘gestapeld’. Een autolift is een voorbeeld van een semi automatisch parkeersysteem, waarbij de lift dus bemand is.

Een autolift werkt als volgt: De bestuurder van de eerste auto parkeert het voertuig op het platform van de lift. Vervolgens kan deze bestuurder de lift laten dalen of juist stijgen, zodat er ruimte gecreëerd wordt voor een volgende gebruiker.

De tweede gebruiker van de autolift laat het platform eventueel weer stijgen zodat hij zijn auto op de extra verdieping van de lift kan parkeren.

Benieuwd hoe dit proces eruitziet? In onderstaande video is de werking van een autolift (type ParkLift 411) te zien.

Loading

Soorten autoliften

Car Parkers heeft verschillende typen autoliften in haar aanbod. Van verticale parkeerplatformen tot combiliften, waarbij verticale en horizontale bewegingen gecombineerd worden.

  • Verticale autoliften

Een verticale autolift beweegt alleen van boven naar beneden en kan dus enkel stijgen en dalen. Deze liften zijn uitvoerbaar met twee of zelfs meerdere verdiepingen. Kies voor een lift met twee verdiepingen als u bijvoorbeeld uw auto onder de grond wilt parkeren. Uw auto staat dan netjes en veilig uit het zicht.

  • Combiliften

Een combi autolift combineert verticale met horizontale bewegingen om auto’s zo efficiënt mogelijk over het parkeersysteem te verdelen. Deze lift is meer geschikt voor gebouwen waarin meerdere auto’s geparkeerd worden. Een Combilift 543 kan bijvoorbeeld zo uitgevoerd worden dat de lift tot wel 29 parkeerplaatsen kan voorzien. In onderstaande video is te zien hoe een combi autolift in zijn werk gaat.

Loading

Autolift voor particulieren en bedrijven

Een autolift is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Particulieren maken vaak gebruik van een verticale autolift, die twee of wellicht meer auto’s van een parkeerplek kan voorzien.

Ook voor bedrijven biedt een autolift de ideale uitkomst. Bedrijven hebben vaker de voorkeur voor een combilift waarin een groter aantal auto’s geparkeerd kunnen worden. Door deze innovatieve autolift hoeven bedrijven in bijvoorbeeld een drukke stad minder te investeren in grond voor parkeergelegenheid. Een autolift is de investering dus zeker waard.

Neem contact op voor een autolift op maat

Benieuwd naar de mogelijke autoliften die Car Parkers aanbiedt? Bekijk ons assortiment. Omdat wij nauw samenwerken met de Duitse fabrikant Whör kunnen wij ook autoliften op maat maken. Op deze manier kunnen we een parkeersysteem aanbieden dat perfect past binnen uw project. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder voor een passende parkeeroplossing.